-
Čas přípravy20 minut
-
Doba vaření15 minut
-
Porce7
-
Celkový čas35 minut
Rychlé langoše z jogurtu bez kynutí
Rychlé langoše z jogurtu bez kynutí jsou snadné na přípravu. Nevím, jak je máte rádi Vy, ale u nás tyto langoše zbožňuje celá rodina. Jelikož jejich příprava není těžká a nezabere tolik času, tak je připravuji doma často. Děláme několik alternativ, převážně slané, ale také sladké. Pokud máte chuť, určitě vyzkoušejte. Já dnes připravila slanou variantu s česnekem, kečupem a strouhaným sýrem a opět si všichni pochutnaly. My si tyto langoše dáváme jen tak ke svačině, ale hodí se i k večeři či obědu.
Suroviny na přípravu langoše:
- Bílý jogurt – 1 kelímek, jakýkoliv druh
- Polohrubá mouka – 2 kelímky
- Jedlá soda – 1 lžička
- Sůl – špetka
- Olej – podle potřeby, na smažení
Na potření:
- S kečupem – utřený česnek, kečup, nastrouhaný sýr (gouda, eidam, ementál) – množství dle chuti
- S tatarkou – utřený česnek, tatarka, nastrouhaný sýr (gouda, eidam, ementál) – množství dle chuti
- S nivou – utřený česnek, omáčka z nivy (rozpuštěná niva se smetanou), nastrouhaný sýr (gouda, eidam, ementál) – množství dle chuti
- Se zakysanou smetanou – česnek, zakysaná smetana, pažitka, nastrouhaný sýr (gouda, eidam, ementál) – množství dle chuti
- S marmeládou – nejlepší je jahodová, ale můžete použít jakoukoliv – množství dle chuti
Postup přípravy na langoše:
- Do mísy vylijeme kelímek jogurtu a přidáme 2 kelímky polohrubé mouky. Přidáme lžičku sody a špetku soli.
- Vše smícháme v nelepivé husté těsto. Těsto rozválíme a vykrajujeme kolečka požadované velikosti. Já dělám langoše menší, tak vykrajuji pouze hrnkem, ale můžete zvolit nějakou větší či ještě menší nádobu. Také můžete rozválet pouze placku o menší velikosti hrnce, ve kterém budete langoše pak smažit.
- Langoše z jogurtu smažíme v hrnci na rozpáleném oleji jen pár vteřin z obou stran dozlatova.
- Takto připravené langoše potřeme jednou ze slaných či sladkých variant, na kterou budeme mít chuť a u slané varianty posypeme strouhaným sýrem a můžeme se okamžitě pustit do jídla.
Vyzkoušejte také:
Leave a Review Zrušit odpověď na komentář
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Recipe Reviews